a

10 mai - 30 iulie 2024


changing environments


15.000 mp de artă și știință
11 orașe din România


rețea, platformă, expoziții, filme, spectacole, ateliere, conferințe



︎︎︎

︎
︎︎︎
︎
︎


10 mai - 30 iulie 2024

changing environments


15.000 mp de artă și știință
15 orașe din România


# despre    ︎ evenimente    ︎︎︎ expoziții

organizatori

︎GALATECA
︎NEO ART ROMÂNIA

co-organizatori

︎UNITH2B

susținut de

︎BRD Groupe Société Générale




evenimente


#seria de evenimente neo︎︎︎art connect.



8 octombrie
Goethe Institut

/bucurești


LANSAREA APELULUI DE PROIECTE PENTRU
BURSELE NAC 2023-2024


Miercuri, 8 noiembrie 2023, la Goethe Institut București, Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art Connect au lansat Apelul de proiecte pentru Bursele NAC, Neo︎︎︎Art Connect - ediția a II-a, 2024, și programul de mentorat destinat
tinerilor artiști, în cadrul celei de a doua ediții Neo Art CONNECT (NAC), platformă națională, rețea și Anuală de artă și știință, NAC 2024, susținută de BRD Groupe Société Générale.

“Changing Environments este tema aleasă pentru NAC2024, ediția a doua, și creează un spațiu de dezbatere din perspectiva artistică a creatorilor ce integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii, științe și noile tehnologii, despre impactul pe care îl simțim la nivel individual și social-economic-cultural din cauza schimbărilor majore ale societății contemporane, datorate pe de o parte dezvoltării tehnologiei, a noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor ale vieții, dar și schimbărilor climatice și cele de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre” afirmă Andreea Sandu și Anca Boeriu, curatoare și coordonatoare NAC.


︎︎︎ Calendarul Burselor NAC, ediția a II-a ︎︎︎

︎︎︎ Lansare Apel de proiecte - 8.11.2023.
︎︎︎ Perioada de depunere a aplicațiilor:  8.11.2023 - 30.12. 2023, ora 2400.
︎︎︎ Anunțul câștigătorilor - 30.01.2024
︎︎︎ Program mentorat și realizare a proiectelor februarie-martie 2024
︎︎︎ 22.04.2024 - 19.05.2024 - expoziția câștigătorilor burselor, la Galateca, preview pentru NAC 2024.
︎︎︎ Deschiderea celei de a doua ediție a Anualei - 15.05.2024.




17 iunie
Ateliere NAC

/bucurești


Primul atelier pentru copii din cadrul Anualei de Artă și Știință are loc joi, 15 iunie, ora 12:00 este organizat de Asociația NeoArt România în parteneriat cu Muzeul Național Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida” și Liceul Dimitrie Paciurea

SÂMBĂTĂ, 17 iunie, între 17:00 - 18.00 ︎︎︎ LET’S MOVE IT
@Muzeul Național Tehnic “Prof. Dimitrie Leonida”

︎ Atelier de monotipie pentru copii
coordonator Anca Boeriu împreună cu studenții UNArte București




17 iunie
Tururi ghidate NAC

/bucurești

︎ Tur ghidat Muzeul Național Tehnic “Prof. Ing. Dimitrie Leonida” & Expoziția Fly me - curator Ana Negoiță

︎ Tur ghidat SĂ NE IUBIM ORAȘUL - realizat de Laura Călin și Claudia Nicolau Penda








9-18 iunie
Tururi ghidate NAC

/bucurești


În București se derulează, în intervalul 8-18 iunie,  împreună cu numeroși parteneri un program multidisciplinar, cu tururi ghidate, evenimente expoziționale și performative, conferințe cu invitați din țară și străinătate în spațiile Arcub, ATELIER 030202, Ghica House, Goethe Institut, Universitatea Politehnică din București, creart, Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”, Hotel Caro, Institutul Cervantes, Galateca, Rezidența9 și Combinatul Fondului Plastic
Te așteptăm între 10 și 11 iunie, de la ora 17, pentru 40 de minute cu următorul traseu:
︎︎︎ Galeria Galateca // RECONECTARE
︎︎︎ Rezidenta 9 // Future is now
︎︎︎ ARCUB // Cluj Reshape Design






mai 30
Ghoethe Institute

/bucurești


Pe 30 mai, în intervalul 15.00 - 19.00, vă invităm să participați la prima conferință din cadrul Anualei de Artă și Știință, Neo Art CONNECT (NAC) platformă națională, rețea și anuală de artă și știință, inițiată de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România. Evenimentul hibrid va avea trei secțiuni, va fi transmis online și offline la Goethe Institute, și se bucură de invitați din țară și străinătate. Moderatori sunt: Anca Boeriu , Raluca Oancea Nestor și Andreea Sandu, programul integral va fi prezentat pe neoartconnect.ro.

Seria prezentărilor se încheie cu vernisajul instalației în spațiul public - „Codru Oxygen Booth - A place to breathe” - Elena Aronoaie-Adorian / CODRU Festival 2023 începând cu ora 19.00, ce va face parte din circuitul și tururilor NAC din București.





mai 19
Galeria PARK

/timișoara


Reconnecting the city este primul proiect itinerant național parte din NAC, expoziția de la Timișoara, cu aleași nume, fiind primul pas pe acest traseu, și se desfăoară în perioada 19 - 26 mai 2023 la Galeria PARK - strada George Enescu, nr. 1.

Vernisajul din 19 mai oferă vizitatorilor oportunitatea de a vedea instalațiile create special pentru expoziție de artiștii vizuali Anca Boeriu, Alexandru Cînean și Cosmin Paulescu (Cozo),precum și lucrările multimedia gândite pentru a întregi conceptul curatorial de către artiștii Elena Aronoaie-Adorian, Bogdan Matei, Răzvan Neagoe și colectivul Hauazkena Taldea coordonat de Begoña Vicario din Spania. Proiectul curatorial Reconnecting the City porneste de la tema Anualei de artă și Știință, aceea de reconectare, și a fost special gândit ca o punte întretipuri de manifestări artistice, între artiști și întrepublicul divers al orașelor în care va urma să fie itinerat, respectiv Timișoara, Cluj, Sibiu și București.





mai 18
Galeria Galateca

/bucurești


Vernisajul primei expoziții din cadrul Anualei de Artă și Știință, Neo Art CONNECT (NAC) platformă națională, rețea și anuală de artă și știință, inițiată de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România, Reconectare.

Expoziția RECONECTARE reunește cele 5 proiectele câștigătoare ale burselor oferite în cadrul programului de BRD - Groupe Societe Generale, în ediția pilot NEO ART CONNECT, desfășurată în toamna anului 2022. Expoziția este curatoriată la Galateca de Anca Boeriu și Andreea Sandu.

In focus: RIH Working Collective – EDGES , Miruna Croitoru / Nicoleta Ivan / Cosmin Stancu – Gazing (in)through , Mihai Toth – Striking Network of Uncertain Pixels, Andrei Lazăr - reGanditorul și Daria Langa – Proiectul P





mai 18
Galeria Galateca

/bucurești


Tailored Methamorphosis este un eveniment organizat în 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗻𝘂𝗮𝗹𝗲𝗶 𝗡𝗘𝗢 𝗔𝗥𝗧 𝗖𝗢𝗡𝗡𝗘𝗖𝗧 & parte din programul de 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘀𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝘁 𝗗𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻 𝗚𝗢! în 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝟮𝟬𝟮𝟯

Artist vizual - 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗕𝗮𝗹𝗮𝗻 / Fashion designer - 𝗝𝘂𝗹𝗶𝗮 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗿𝘁 / Motion graphic designer - 𝗥𝗼𝗱𝗶𝗼𝗻 𝗥𝘂𝘀𝘂 / Regie - 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗲𝗮 𝗜𝗮𝗰𝗼𝗺𝗶𝘁̦𝗮̆ / Peformeri - 𝗟𝗮𝗶𝗹𝗮 𝗔𝗯𝗱𝗲𝗹 𝗛𝗮𝗳𝗶𝘇, 𝗖𝗮̆𝘁𝗮̆𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝗮, 𝗜𝗼𝗻 𝗚𝗮̂𝗹𝗺𝗮̆, 𝗖𝗼𝗿𝗶𝗻𝗮 𝗜𝘃𝗮𝗻𝗼𝘃, 𝗥𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗭𝗮𝗻𝗲 / Curatori - Roxana Lăpădat, Andreea Sandu

”𝗧𝗮𝗶𝗹𝗼𝗿𝗲𝗱 𝗠𝗲𝘁𝗮𝗺𝗼𝗿𝗽𝗵𝗼𝘀𝗶𝘀” - un fashion show performance care a integrat piese vestimentare semnate de Julia Allert (designer din Republica Moldova), inspirate de o pictură a Cristinei Balan (artist vizual și fostă Ambasadoare a Republicii Moldova în SUA), lucrare animată de Rodion Rusu (motion graphic designer) și prezentată sub unei instalații video. Fashion show performance-ul este organizat de 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗥𝗧 și Galeria de artă contemporană și design 𝗚𝗔𝗟𝗔𝗧𝗘𝗖𝗔




decembrie
Rezidența 9

/bucurești


Ultima oprire în 2022 a caravanei neo︎︎︎art a fost la Rezidența9 unde au fost desemnați câștigătorii celor 5 burse neo︎︎︎art connect ediția pilot, plus alte 10 proiecte ce vor fi prezentate în cadrul primei ediții. Mulțumim! Până acum a fost foarte bine, ne vedem la Anuală!



noiembrie
Gala Super Antreprenori

/brașov


Introducerea și prezentarea proiectului neo︎︎︎art connect în cadrul Galei Super Antreprenori, în parteneriat cu BIZ.



noiembrie
UAV Arad - Centrul industriilor creative

/arad


Conferința susținută de Lect. Univ. Dr. Laurian Popa în cadrul Facultății de Design / UAV Arad.



noiembrie
Kunsthalle Bega

/timișoara


Conferința susținută de artistul vizual Bogdan Rață la Kunsthalle Bega.



noiembrie
Casa Matei & MERON Cafe

/cluj


La Cluj, manifestarea s-a bucurat de susținerea deplină a UAD Cluj, a partenerului strategic  Departamentul de Modă-Design UAD, a doamnei Rector Mara – Victoria Rațiu, a doamnei Profesor Elena Basso, Lucian Broscătean, (Conf univ dr., directorul Departamentului de Modă-Design UAD), organizatorul și amfitrionul conferinței.

În cadrul proiectului pilot au fost organizate și două expoziții pop-up la Cluj, la Galeria Casa Matei și Meron Roastery ce au reunit artiști relevanți: Kiss Gyongyver, Natalia Marin, Daniel Popescu, Anca Luiza Zaharia și masteranzii anului II Modă – Design Vestimentar. Au prezentat Lucian Broscățean, Anca Boeriu și Andreea Sandu.



foto credit: Buznea Diana & Mihailescu Andreea


noiembrie
Casa Darvas La Roche

/oradea


În parteneriat cu Oradea Heritage, coordonat de dir. Angela Lupșea, am prezentat la Casa Darvas La Roche, proiectul neo︎︎︎art connect și am povestit despre implicările diferitelor instituții în dezvoltarea unei rețele culturale axate pe legătura dintre artă și știință. Un nou parteneriat cu Facultatea de Arte Oradea a fost incheiat în urma acestei întâlniri.



octombrie
Gala Super Antreprenori

/craiova


La Craiova a avut loc prima întrevedere cu directorul artistic al Muzeului Național de Arta Craiova și apoi, în cadrul Galei Super Antreprenori organizată de BIZ, am prezentat apelul de proiecte pentru neo︎︎︎art connect.



octombrie
Galeria GALATECA

/bucurești


Lansarea boardului, programul de burse si întroducerea CAMEREI NEGRE în circuitul NEO︎︎︎ART CONNECT a avut loc la Galeria GALATECA.




octombrie
Noaptea Albă a Galeriilor

/bucurești

Lansarea proiectului a fost făcută în cadrul N.A.G.






NEO︎︎︎ART CONNECT este un eveniment care nu s-ar putea întâmpla fără implicarea partenerilor noștri.


Mulțumim:



Parteneri media





Pentru detalii: burse@neoartconnect.ro Pentru și mai multe detalii: Andreea Sandu, Fondator NAC - andreea@galateca.ro

© neo︎︎︎art connect 2024